Autotechniek Groningen verhuist naar groter en moderner pand op industrieterrein Eemspoort

Alfred Zwarts en Corné de Jonge, compagnons van Autotechniek Groningen, kijken reikhalzend uit naar de eerste week van mei als zij hun nieuwe onderkomen aan de Stavangerweg op het industrieterrein Eemspoort in gebruik gaan nemen. ,,Een belangrijk moment en een nieuwe stap in de richting van nog betere service voor onze klanten’’, zegt Alfred Zwarts.

 

De beide monteurs hebben tien jaar aan personenauto’s en bestelwagens gesleuteld aan de Jullensstraat in de zuidelijke stadswijk Helpman. In die tien jaar is een bedrijf neergezet dat jaarlijks groeide. ,,We zijn nu op een punt beland dat wij te veel moesten woekeren met de beperkte ruimte. We hebben overeenstemming bereikt met de gebroeders Mast om hun bedrijf over te nemen’’, vult Corné de Jonge aan.

De nieuwe ruimte aan de Stavangerweg lijkt totaal niet op het huidige onderkomen. ,,Het is vele malen groter, het is vele malen hoger en, ook niet onbelangrijk, een ruime parkeerplaats waar tientallen auto’s kunnen staan. In de Jullensstraat hebben we die ruimte niet. Wij verwachten dat over niet al te lange tijd ook daar betaald parkeren wordt ingevoerd en dat maakt het voor ons en onze klanten niet eenvoudiger’’, is de mening van de beide compagnons.

Zwarts en De Jonge konden tien jaar geleden niet vermoeden dat hun eerste stap in het ondernemen zo succesvol zou zijn. ,,Het is eigenlijk vanaf de eerste dag goed gegaan. We huurden de bestaande garage van Wybren Jaarsma en klanten wisten ons snel te vinden. Door mond op mond reclame kwamen er steeds meer klanten bij. De beperkte ruimte aan de Jullensstraat dwong ons om uit te kijken naar een nieuwe en vooral grotere locatie’,, vertelt Alfred Zwarts.

Het bedrijf dat Zwarts en De Jonge van de gebroeders Chris en Piet Mast hebben gekocht telt drie hefbruggen en daar komen twee uit het huidige pand aan de Jullensstraat bij. ,,We sluiten niet uit dat bij een verdere groei van het bedrijf een of twee monteurs in dienst moeten worden genomen’’, stelt Zwarts voorzichtig. Angst dat klanten afhaken nu ze naar het industrieterrein Eemspoort gaan is er niet. ,,We hebben genoeg leenauto’s én leenfietsen om onze klanten ter wille te zijn,’’ zegt Corné met een glimlach op zijn gezicht.

De beide automonteurs hebben van jongs af aan een bijzondere interesse voor de techniek van automobielen. Sleutelen was en is hun passie. Eerst in de jonge jaren aan huis, later in loondienst bij bekende garagebedrijven in de buurt. Tot tien jaar geleden werkten zij samen voor een en dezelfde baas en daar viel indertijd het besluit om een eigen bedrijf te beginnen.

Tot slot willen Alfred en Corné niet onvermeld laten dat hun nieuwe vestiging aan de Stavangerweg Mast Autotechniek Groningen gaat heten. ,,We zien dit als een eerbetoon aan de gebroeders Mast die inmiddels beide de zeventig jaar zijn gepasseerd en altijd vanuit dezelfde filosofie hebben gewerkt als wij. Niet het geld verdienen staat op de eerste plaats, maar korte lijnen met de klant en een flexibele benadering bij problemen. De afgelopen tien jaar heeft die instelling ons gebracht waar we nu zijn.’’