header2bw

Waarom eigenlijk? Comfort – Veiligheid – Gezondheid

De airconditioninginstallatie zorgt voor een optimaal klimaatcomfort tijdens het autorijden – 12 maanden per jaar. De temperatuur in de auto is aangenaam constant. Dat betekent… dat u langer geconcentreerd blijft en veilig op uw bestemming aankomt.

servicepaginas airocoserviceVoor uw veiligheid biedt de airconditioninginstallatie echter nog meer. Naast de aangename verkoeling op hete dagen zorgt de airconditioning er ook voor dat de lucht in het interieur snel wordt ontvochtigd. Dat betekent… dat de ruiten sneller worden ontwasemd. Een bijzonder aangenaam neveneffect is dat de ontvochtigde lucht in het voertuig verdraagzamer en daardoor beter voor uw gezondheid is. Voor uw gezondheid moet u de airconditioning echter wel regelmatig laten onderhouden. Hierbij moet rekening worden gehouden met drie belangrijke factoren:

 1. De verdamper – regelmatig desinfecteren

  Hier nestelen zich graag bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Deze komen via het ventilatiesysteem in het interieur terecht en veroorzaken bij veel mensen onaangename, allergische reacties. Het enige dat hier helpt is het desinfecteren van de verdamper!

 2. Interieurfilter – regelmatig vervangen

  Dit filter is erg belangrijk voor de schone lucht in het interieur. Het filtert bijvoorbeeld pollen, stof en vuil uit de lucht. Het interieurfilter moet één keer per jaar of om de 15.000 kilometer worden vervangen.

  Zorg ervoor dat de frisse lucht in uw auto ook daadwerkelijk fris is.

 3. Filterdroger – elke 2 jaar vervangen

  De filterdroger filtert vuildeeltjes uit het systeem en neemt het schadelijke vocht op. Het opnamevermogen van de filterdroger is echter beperkt. Een veroudering van de filter leidt tot functiestoringen en kan het uitvallen van de airconditioning veroorzaken. Hierdoor ontstaan vaak hoge kosten die voortvloeien uit dure reparaties.

Let op!

Door uw airconditioninginstallatie regelmatig te laten controleren en onderhouden, voorkomt u het onverwacht uitvallen van de airconditioning en bespaart u zich veel ergernis. Daarnaast bespaart u ook nog eens geld. Het vervangen van een mechanisch beschadigde compressor kan door de noodzakelijke reiniging van het systeem en het gebruik van extra onderdelen al snel € 1.000 kosten.

Om al deze problemen te voorkomen bieden wij u aan:

 • Desinfecteren van de verdamper € 39,-
 • Vervangen van interieurfilter (prijs afhankelijk van merk en type auto)
 • Complete aircoservice: Controleren, leeghalen, opnieuw vullen met koudemiddel, testen alle componenten en bijvullen lekkage opzoekmiddel. € 95,00

Prijzen excl. BTW

servicepaginas keuringsapk

De APK-keuring kan gelijktijdig met een grote onderhoudsbeurt worden uitgevoerd. De controles van een APK-keuring worden namelijk ook bij een grote onderhoudsbeurt gedaan. De APK-keuring is in dat geval gratis. De viergastest voor benzinemotoren of de roetmeting voor dieselmotoren wordt wel doorberekend. Evenals de administratie kosten en de afdracht aan de RDW. Houdt u ekening met het feit dat u een keuring 2 maanden voor het verlopen van de keuringsdatum kan laten uitvoeren zodat u niet onnodig twee maal langs moet komen.

Wanneer moet een auto een APK-keuring?

Als een personenauto of lichte bedrijfsauto (tot 3.500 kg) al eerder APK is goedgekeurd, kunt u uitgaan van de datum vermeld op het APK-keuringsrapport. Dit hebt u bij de vorige keuring meegekregen. Vóór deze datum moet de auto opnieuw goedgekeurd zijn.

Keuringsfrequenties vanaf 1 januari 2008

Drie of vier jaar (zie tabel hieronder) nadat een personenauto of lichte bedrijfsauto voor het eerst op de weg is toegelaten, is deze keuringsplichtig. Dit is afhankelijk van het soort brandstof.

Personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (<3.500 kg)BrandstofWanneer keuren?
Datum eerste toelating na
1 januari 2005
Benzine en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar
  Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrisch) Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Datum eerste toelating vóór 1 januari 2005 Alle Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Voertuig 30 jaar of ouder Alle Eens per 2 jaar APK
Datum eerste toelating vóór
1 januari 1960
Alle Geen APK-plicht

Periodiek onderhoud is erg belangrijk

Regelmatig onderhoud voorkomt problemen en uw auto behoudt zijn waarde beter.

U kunt bij ons terecht voor specialistisch en periodiek onderhoud.

servicepaginas onderhoud reparatiesDaarnaast bent u hier ook aan het goede adres voor het laten monteren van nieuwe banden trekhaak, uitlaat, accu, ruitenwisserbladen, en allerlei andere onderdelen.

Wij maken gebruik van hoogwaardige smeermiddelen van bp. Hier hebben wij voor gekozen omdat de zorg voor het milieu, gezondheid en veiligheid bij bp hoog in het vaandel staan. Bovendien is de prijs/kwaliteit verhouding zeer goed.

Reparaties van alle merken auto's

Wij zijn een team van ervaren monteurs die zich voornamelijk gespecialiseerd hebben in technische reparaties van diverse wagens. Door onze expertise kunnen wij alle soorten reparaties vakkundig afhandelen. Reparaties die kostbaar zijn, worden van te voren aan u gemeld zodat u niet voor verrasingen komt te staan.

Alvorens wij een reparatie uitvoeren krijgt u (indien gewenst) van ons een prijsopgave, waarna u beslist of u deze reparatie alsnog wilt laten uitvoeren. Bij de prijsopgave melden wij u ook meteen hoe lang de werkzaamheden zullen duren, zodat u precies op de hoogte bent.

telefoon

Openingstijden

Op dit moment staan we klaar voor uw auto!!

maandag
08:00 - 18:00
dinsdag
08:00 - 18:00
woensdag
08:00 - 18:00
donderdag
08:00 - 18:00
vrijdag
08:00 - 18:00
zaterdag
gesloten
zondag
gesloten

snapon

©   Autotechniek Groningen, alle rechten voorbehouden | privacy disclaimer | website, hosting & updates silverstonestudio jup2date label Silverstone Studio

Nieuwe locatie

Vanaf 1 mei 2019 zetten wij ons bedrijf voort op onze nieuwe locatie: 

Stavangerweg 29
9723 JC Groningen

Ons nieuwe telefoonnummer is 050 313 0105

En vanaf nu gaan wij verder onder de naam

mastautotechniekgroningen logo